J.W. Garretsen

Specialist Veterinaire Radiologie

Eigenaren van gezelschapsdieren 

 

Deze pagina bevat informatie voor eigenaren, u kunt klikken op het item dat voor u van belang is. 

Verwijzing                                              Voorbereiding


Het onderzoek                                          Echo dracht


Echo buik                                                     Echo hart


Tarieven echografisch onderzoek  

De bedoeling is om u en uw dier op het afgesproken tijdstip  in de onderzoekskamer te ontvangen, maar er kunnen soms bijzondere omstandigheden voordoen waardoor het iets later wordt: als er een ernstig ziek dier eerst onderzocht moet worden. Daarvoor vragen wij om uw begrip, u zou het zelf ook waarderen dat uw ernstig zieke dier met voorrang onderzocht zou worden onder die omstandigheden.  

 

Uw aanwezigheid bij het onderzoek  was in het verleden noodzakelijk. Meestal vragen we u om met twee personen te komen, de eigenaar kan dan de voorkant van het dier vasthouden en de 2e persoon de achterkant.

Vanwege de corona problemen mag u vooralsnog niet uw dier vasthouden, dat wordt door  2 assistenten gedaan.

 

Bij echografisch onderzoek van de buik komt uw dier in rugligging op een speciaal kussen te liggen. Bij echografisch onderzoek van het hart is onderzoek in rechter zijligging gebruikelijk.

De uitslag:

Uw dierenarts krijgt gebruikelijk binnen een paar uur na het onderzoek de uitslag via de fax, email of telefoon. In principe neemt daarna de dierenarts met de eigenaar contact op, tussentijds bellen naar uw dierenarts is meestal niet zinvol.  

De beelden:
Uw dierenarts krijgt een verslag van de echobevindingen en heeft meestal geen belangstelling voor de echobeelden. Of kan ze zelf niet beoordelen Die worden daarom niet naar uw dierenarts gestuurd.   

Als u zelf wel de beelden mee wilt nemen,  bijvoorbeeld bij drachtigheidsecho's , kan dat op een usb stik.


Dit gaat om apparatuur-veiligheidsreden uitsluitend op mijn usb-stiks.

De kosten daarvan zijn € 10,50 , als u het van te voren kenbaar maakt. 
Als de beelden achteraf nog  op stik geplaatst moeten worden, zijn de kosten € 13,50 excl. eventuele verzendkosten en/of administratiekosten