Foto's per teleradiologie:

Mail adressen
Bij teleradiologie zijn  3 adressen in gebruik:

spoed@veterinairradioloog.nl ,  

foto@veterinairradioloog.nl   en

mega@veterinairradioloog.nl  


Spoed@  is voor spoedbeoordelingen, foto@ voor bestanden die samen niet groter zijn dan 1 mb en mega@ is bedoeld voor bestanden die samen groter zijn dan 1 mb.  De mail via mega@  wordt, afhankelijk van de situatie, uitsluitend 1 x per dag en dan meestal 's avonds via een vaste lijn binnen gehaald.  


Bij ieder adres ontvangt u een automatische reply. Als die niet ontvangen wordt, zijn de foto's niet aangekomen in de postbus en is er ergens iets mis.  Sommige servers kunnen zeer grote bestanden niet aan.  Dan kan het zinvol zijn om het formaat aan te passen.   


De bestanden
Bij teleradiologie is het juiste mailadres afhankelijk van de grootte van de bestanden. Zeer grote bestanden kunnen op verschillende wijze gecomprimeerd worden. Bij windows 8  kun u via Microsoft Office 2010  met “afbeeldingen bewerken , afbeeldingsgrootte wijzigen, afbeeldingen comprimeren de bestandsgrootte wijzigen. Sterk comprimeren maakt dat de beelden slechter te beoordelen zijn en niet meer goed uit te vergroten.


Jpg of dicom:

Jpg bestanden zijn veel kleiner dan dicom bestanden en daarmee  meestal geschikt voor verzending naar het mailadres foto@  en voor het spoed@ . Het is echter verstandig dat u, voor u de bestanden mailt als bijlage, ze zelf bekijkt om na te gaan hoe sterk de compressie van de beelden is: indien de beelden erg gecomprimeerd zijn, is uitvergroten van het beeld nauwelijks mogelijk en daarmee interpretatie moeilijk of niet uitvoerbaar.  

Dicom bestanden zijn al gauw 10-15 mb en dan kan verzending van meerdere beelden een probleem zijn: de verzending vanuit uw computer kan zo traag zijn dat u denkt dat er geen verzending plaats heeft gehad en u ze nogmaals zendt.   

Een andere oplossing is het versturen van een link naar het archief van uw röntgenfoto's   of het versturen via "wetransfer"  of vergelijkbare grote mailboxen.

Vooral "wetransfer"   blijkt in de praktijk het beste te werken. zie wetransfer.nl :   bestanden laden, mail adres intypen (mega@veterinairradioloog.nl)    en uw eigen mail adres intypen: daarop ontvangt u een bevestiging van verzending en van binnenhalen van de bestanden.Vergeet niet ook de patiëntenkaart mee te sturen of apart te mailen.
Privacy verklaring:  klik op   "pvk"